DAGOPLEIDING

dagopleiding

“Het kappersvak is geknipt voor jou!”

Kappersacademie Roermond & Heerlen is door het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap geregistreerd bij het centraal register beroepsopleidingen (CREBO), daarom hebben de leerlingen de zekerheid dat ze deelnemen aan een kwalitatief goede opleiding. Wij zijn een branche erkende opleiding.

Kosten dagopleiding

De 2-jarige beroepsopleiding verloopt volgens het landelijk competentie gericht onderwijsssysteem, ook wel CGO genoemd. Dit is een door het ministerie van onderwijs erkende beroeps opleiding. Hiervoor bestaat de mogelijkheid tot Studifinanciering of Tegemoetkoming ouders in de kosten.

De 2-jarige opleiding Kapper, niveau 3: (MBO)

Studiefinanciering mogelijk, kijk bij kosten dagopleiding!

Praktijk/Examens
Watergolf inleg en opkammen – Permanenten – Knippen Knippen stylen heer. Diagnose, advies en behandelingsplan Lang haar opsteken Snijden Dame/heer Creatief Kleuren/Ontkleuren

Theorie/Examens
Sociale, Communicatieve en Commerciële Vaardigheden – Kwaliteitszorg – Hygiëne, Arbo en milieu Kennis van het kleurproces – Kennis van het permanentproces – Knippen – Haaronderzoek/Haarverzorging Lang haar opsteken Snijden Dame/heer Creatief Kleuren/Ontkleuren Leren, Loopbaan en Burgerschap

7b4f966268a70f0e677738d5a8649b04

Toelatingseisen Dagopleiding MBO Kapper Niveau 3

Je kunt tot de 2-jarige opleiding worden toegelaten als je tenminste aan één van de volgende voorwaarden voldoet:

1. je bent tenminste 16 jaar oud

2. je hebt 12 jaar volledig dagonderwijs gevolgd

3. je hebt een diploma voortgezet onderwijs (vmbo – havo)

4. Uitzondering: voldoe je aan één van de voorwaarden, dan kun je ook met een niet afgeronde vooropleiding starten.

Aanmelden kan het gehele jaar door, vul het aanmeldformulier hiervoor in. Daarna zal een “intakegesprek” volgen waarvoor wij je zullen uitnodigen.

Opleidingsduur

De gehele opleiding Junior Kapper – Kapper duurt bij een normaal studietempo 2 jaar. Je moet  op zo’n 3½ uur huiswerk per week rekenen.

Tijdens de opleiding is het noodzakelijk gedurende 40 weken per studiejaar 1 dag per week stage te lopen. De stageplaats in een kapsalon dien je bij een door het KOC erkende kapsalon uit te zoeken.

Lesdagen en tijden

De opleiding start in september. De lessen vinden 5 dagen per week plaats, op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 16.30 uur.

Vakanties en vrije dagen worden in overleg met de leiding vastgesteld en ingeroosterd, jaarlijks totaal 3 weken vakantie en ca.7 vrije dagen.

Modellen

Je dient zelf zorg te dragen voor de oefen- en examenmodellen, die je bijvoorbeeld kunt kiezen uit familie en/of vriendenkring. In het 1e en 2e leerjaar heb je circa 5 à 6 examenmodellen nodig. Tevens zijn er voor de trainingsdagen wekelijks diverse modellen nodig.  Tijdens de dagopleiding krijg je hierover uitgebreide informatie.

Examen

De opleiding is opgebouwd uit modules. Iedere module wordt afgesloten met een examen voor een onderdeel. Aan het einde van de opleiding, als alle onderdelen zijn behaald, ontvang je het rijkserkende diploma “Kapper” Niveau 3. Dit diploma wordt in de hele Europese Unie erkend.

Materialenset & studieboeken

Voor het volgen van de opleiding zijn professionele materialen en studiemateriaal ( http://lespas.nl/brochure_lespas.pdf ) nodig welke door de Kappersacademie worden verzorgd. Een compleet materialenset, bevat:

tas
toolbag
doosje vloeitjes
uitkamborstel
ventilatieborstel
föhn
tafelstandaard
oefenkoppen
coldwavemuts
verfkwast
watergolfrollerss
nekkwast
coupeschaar (6 inch)
ganzenbekklemmen
verf / fixatiebakje
studieboeken
vorkkam
knipschaar (5 ½ inch)
postichenaalden
fixatie sponsje
butterflyklemmen
permanentstaafjes
halve watergolfrollers
permanent wikkels
knipkammen
verfschort
brede kam
kapmantel
stylerkam
toilettassen
verfmantel
föhnborstels
naaldkam
open nekmes
clipsen
halve permanentwikkels

Examen:

De opleiding is opgebouwd uit competentie’s. De modules wordt afgesloten met een examen voor een onderdeel. Aan het einde van de opleiding, als alle onderdelen zijn behaald en de stage in een erkende kapsalon met een voldoende is afgesloten heb je recht op het rijkserkende diploma ‘KAPPER’. Dit diploma zijn in de hele Europese Unie erkend. De examens worden afgenomen door STEBB en de kosten van de Examens worden appart in rekening gebracht door STEBB.

Verslag van werkzaamheden.

Jaarlijks maken wij een verslag van werkzaamheden, dit verslag wordt opgestuurt ter kwaliteitscontrole naar de onderwijsinspectie. Het verslag is ter inzage bij ons op school.